GYÓGYTORNA

A gyógytorna az a fizioterápiás módszer, melynek segítségével egyrészt megelőzhetők, másrészt kezelhetők a test nem megfelelő használatából, vagy különböző sérülésekből adódó mozgásszervi panaszok. A gyógytorna kezelések célja a fájdalom csökkentése, az ízületi mozgások és a tartás javítása. A gyógytorna foglakozások során a páciens a gyógytornász segítségével megismeri panaszainak okát, és a megfelelő mozgásprogram kidolgozása és begyakorlása után, akár önállóan is képes fizikumát karban tartani.

ÁGYÉKI ÉS NYAKI GERINC STABILIZÁLÓ TRÉNING

A gerincet körülvevő mélyizomzat ideg-izom kapcsolatainak fejlesztése, amely lehetővé teszi, hogy a gerinc egésze biztonságban legyen sport- és hétköznapi mozgások, helyzetek során. Segít megszüntetni a derék és nyakfájdalmakat, kisugárzó fájdalmakat.

GYÓGYTORNA

Gyógytornával kezelünk baleset- sportbaleset során keletkező, vagy  öröklött- életmódból adódó olyan sérüléseket, amelyek korlátozzák az egyén mozgásképességét vagy fájdalmat okoznak.

Tovább

REHABILITÁCIÓS PILATES

A hagyományos Pilates módszer alapelveit és elemeit használó rendszer, melyet műtétek, sérülések után, legyengült állapotban is végezhet bárki. Gyógytornászaink személyre szabottan állítják össze azt a gyakorlatsort, amely célzottan segíti a regenerációt, visszaállítja a test rugalmasságát és erejét.

Tovább

SCHROTH MÓDSZER

Az egyik leghatékonyabb terápiás módszer a gerincferdülés kezelésére. Kíválóan alkalmazható tartászavarra, funkcionális- és strukturális scoliosis esetén valamint Scheuermann kór kezelésére is.

MCKENZIE MÓDSZER

Rendkívül hatékony és népszerű, önkezelésen alapuló módszer, amely egyszerű ismételt mozdulatok végzésével segít visszaállítani a gerinc és az ízületek harmonikus működését. Alapelve, hogy minél kisebb beavatkozással, a lehető leggyorsabban adjon enyhülést a fájdalomra, és a fájdalommal küzdő páciens mihamarabb megtanulja önmagát is gyógyítani. Döntően deréktáji, nyaki, és végtagi panaszok kezelésére alkalmas.

Tovább

MEDENCEFENÉK TORNA

Szakember segítségével erősítsd meg gátizmaidat, még mielőtt az izomgyengeség okozta kellemetlen panaszok kialakulnának.

Tovább

SPORTREHABILITÁCIÓ

A sportrehabilitáció sportbaleset következményeként létrejött sérülések utánigyógytorna terápia, melynek célja, hogy a sportoló minél előbb vissza tudjon térni az aktív sportba.

Tovább

KISMAMA TORNA

A várandósság alatti változásokat kiegyensúlyozó torna, amellyel a kismamák megőrizhetik kondíciójukat, testtartásukért felelős izmaik megerősödnek, és a helyes légzéstechnikát is elsajátíthatják. A speciális gyakorlatok pozitív hatással vannak az egész test oxigenizációjára, a közérzetre, a keringési rendszerre, és nem utolsósorban a babára is.

OSTEOPORÓSIS TORNA

SZÉTNYÍLT HASIZOM TERÁPIÁJA

A szétnyílt hasizom, vagy rectus diastasis a hasfalat alkotó egyenes hasizom kötőszövetes kapcsolatának szétnyílása, és két szélének egymástól történő eltávolodása.

Tovább

MANUÁLTERÁPIA

A manuálterápia az ízületek-izmok visszafordítható elváltozásait gyógyító vizsgálati és terápiás módszer, ami sokféle manuális (kézzel végezhető) kezelési technikát foglal magába. Tovább

LEWIT (BARVICSENKO) MANUÁLTERÁPIA

Elsősorban kézzel végzett technika, amely az ízületek mozgáskorlátozottságának oldásával, az izomzat lazításával vagy erősítésével állítja helyre a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikáját.

MAITLAND-FÉLE MANUÁLTERÁPIÁS KONCEPCIÓ

Ausztrál manuálterápiás módszer a mozgásszervi (izom, ideg, vagy ízületi eredetű) panaszok, fájdalmak kezelésére. Komplex szemléletmód, ami a kezelésen kívül nagy hangsúlyt fektet az aktív tornára, az életmódbeli tanácsadásra, a munkahelyi ergonómiára.

Tovább

MULLIGAN MANUÁLTERÁPIA

Ezzel a módszerrel a fájdalmas, ill. beszűkült mozgástartományú ízületeket tudjuk kezelni. A módszer kidolgozója szerint az ízületben egy pozíciós hiba van, ha ezt javítjuk akkor a beteg fájdalom nélkül tudja végezni a mozdulatokat. A kezelés során a gyógytornász egy passzív mobilizációt fenntartva aktív mozgást végeztet a pácienssel.

FDM TERÁPIA (Fascia Disztorziós Modell)

A kezelés során fasciára, azaz a kötőszövetre ható fogásokkal dolgozik a terapeuta. A fascia kezeléssel nemcsak magára a kötőszövetre, hanem a benne található idegekre, a csontokra, inakra, ízületi tokra és akár belszervekre is hatással vagyunk. 

Tovább

TRIGGER PONT TERÁPIA

A trigger pontok kisebb-nagyobb fájdalmas csomók (feszültségpontok) az izomzatban, amelyekre jellemző a fokozott érzékenység, és gyakori a belőlük kiinduló kisugárzó fájdalom.

Tovább

DINAMIKUS MANUÁLTERÁPIA

A dinamikus manuálterápia, a myofasciákat, más néven az izmokat és az azokat beborító kötőszöveteket kezeli. A terápiát egy részletes állapotfelmérés előzi meg, amely az emberi testet teljes egésznek tekinti, és feltérképezi a tartásbeli eltéréseken keresztül a myofasciális rendszer egyensúlytalanságait.

Tovább

KÖPÖLY KEZELÉS

A köpölyözésnek az elsődleges hatása a vérbőség fokozás, vagyis megnöveli az adott terület keringését. A véráramlás növekedésének hatására több oxigénhez, tápanyaghoz jut az adott terület, és a megnövekedett nyirokkeringés segítségével, az anyagcsere folyamatokban keletkező anyagok is könnyebben tudnak eltávozni a kezelt területről, ami a szöveti regenerációt gyorsítja. Másik gyógyító hatása, hogy oldja a fasciában (bőrt, izmokat, egész testet behálózó kötőszövet) található letapadásokat „adhéziókat”, ezáltal javul a szövetek csúszási képessége, „mobilabb”, azaz mozgékonyabb lesz a szövet. Az erős mechanikus inger aktivál egy inhibiciót, azaz gátlást is, ami a fájdalomérzet csökkenéséhez vezet. A köpöly használata után egy jobb keringésű, egészségesebb tónusú, szabadabban mozgó szöveteket és ízületeket kapunk.

MEDICAL FLOSSING

A flossing technika, egy speciálisan erre kifejlesztett gumiszalaggal történő kezelést jelent. A kezelést alkalmazhatjuk izom és ízületi panaszok esetén a szöveti regeneráció segítésére. A flossing kezelés során a szalagot mint egy „fáslit” az adott testrészre tekerjük. A szalag felhelyezése meghatározott -erővel, irányban, -fedésben történik. A felhelyezés technikája miatt, a szalag alatt elhelyezkedő szöveteket egy kompressziós „leszorításnak” tesszük ki. Ebben a „kompresszióban”, meghatározott irányokban átmozgatjuk az adott területet, majd a szalag nélkül is elvégezzük ugyanazokat a mozdulatokat. A flossing technika hatására javul a kezelt terület vér- és nyirokkeringése, a szövetekben kialakult, mozgást akadályozó szöveti összetapadások oldódnak, és csökken a fájdalom is.

EGYÉB KEZELÉSEK

 

 

BIODINAMIKUS CRANIOSACRALIS KEZELÉS

A kezelés kiemelten hatásos idegrendszeri feszültséggel kapcsolatos jelenségek megszüntetésére, stresszoldásra, valamint a testtudat által a tudatosság emelésére.

Tovább

MOZGÁSSZERVI JÓGATERÁPIA

Csaknem két évtizedes, gyógytornában és jógagyakorlás során szerzett tapasztalatok útján, páciensek, jógaoktatók és gyakorlók segítségével, gyógytornász szemlélettel kialakított rendszer. A helytelen jóga gyakorlás során kialakuló sérülések elkerüléséhez, illetve a már kialakult mozgásszervi sérülések komplett rehabilitációjához egyaránt felhasználható gyakorlatanyag, melyet a megfelelő fokozatosság betartásával alkalmazunk, egyedileg mérlegelve minden esetet, a testtípust, a tartási jellegzetességeket, és a sérülés jellegét figyelembe véve.

PERIFÉRIÁS IDEGMOBILIZÁCIÓ

A perifériás idegmobilizáció, vagy neurodinamika, egy speciális fogásokat magába foglaló diagnosztikai és terápiás módszer. Célja a letapadt, vagy nyomás alá került idegek felszabadítása a gerincen és a felső vagy alsó végtagon. A módszer használata során a gyógytornász speciális fogásokat alkalmaz, hogy megállapítsa melyik ideg, és melyik részén került nyomás alá. Ezt követően terápiás fogásokat végez a páciens gerincének, és végtagjainak mozgatása révén, hogy enyhítse a kisugárzó fájdalmat, zsibbadást, mozgásbeszűkülést, görcsöket és a diszkomfort érzést.

KINEZIOLÓGIAI TAPE

A világszerte elterjed színes szalagokat egy japán orvos, Dr.Kenzo Kase fejlesztette ki a hetvenes években. Kezdetben merev anyagú szalagokkal dolgozott, majd a következő évek során ismert rá néhány japán orvos a rugalmas tapaszok fokozott hatékonyságára. A kineziológiai tapaszokkal többféle hatást érhetünk el. Alkalmasak az izmok, az ízületek, és keringési problémák, illetve különböző eredetű fájdalmak kezelésére.

Tovább

VISCERALIS TERÁPIA

A viscerális terápia a belső szervek kezelését célzó manuális technika. A hasüregben, kismedencében, mellkasban (és a koponyában) található szerveink kötőszövetes (fasciális) burokba ágyazva szabadon mozognak, csúsznak egymáshoz képest a fascia egészséges működésének köszönhetően. 

Tovább

SHIATSU MASSZÁZS

A shiatsu (siacu) a hagyományos kínai orvoslásra (HKO) épülő alternatív gyógyító eljárás.

Segít megteremteni energetikai rendszerünk harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának eszköze, de különböző fájdalmak, betegségek gyógyulásában is hatékony segítség.

Tovább

DIETETIKAI TANÁCSADÁS

A funkcionális táplálkozási tanácsadó nem a tüneteket kezeli az étrenddel, hanem az okokat keresi, és a célunk feltárni a gyökereit a problémának. 

Tovább

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2024 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva! Készítette artpixa

Keresés