Visceralis terápia (viszcerális terápia)

A viscerális terápia a belső szervek kezelését célzó manuális technika.

A hasüregben, kismedencében, mellkasban (és a koponyában) található szerveink kötőszövetes (fasciális) burokba ágyazva szabadon mozognak, csúsznak egymáshoz képest a fascia egészséges működésének köszönhetően. Ha egy belső szerv, vagy a szervet beborító fascia nem tud megfelelően elmozdulni, az a szerv működésére is hatással lesz, és mind a kötőszövetben, mind az adott szervben feszültségek-keringési zavarok alakulhatnak ki, ami funkciózavarhoz betegségekhez vezethet.

A visceralis terápia kivitelezése során feltérképezzük, és kezeljük az adott szerv kötőszövetének összenövéseit, letapadásait, így segítjük annak keringését és működését.<

A visceralis terápia ajánlott:

  •     emésztési (gyomor, bél) problémák: reflux, puffadás, Chron betegség, IBS, hasi görcsök, puffadások, étel allergiák
  •     nőgyógyászati problémák: méh-, petefészek ciszták, endometriosis, menstruációs zavarok
  •     műtétek után: hasi, mellkasi, kismedencei műtétet követően
  •     szülés után (császármetszés, gátmetszés, gátszakadás)
  •     mozgásszervi panaszok (derékfájás, csípőfájdalmak, váll, nyaki gerinc problémák stb...)
  •     prosztata problémák, lágyéki fájdalom, heréket érintő problémák
  •     vizelet inkontinencia, kismedencei problémák esetén

A kezelés állapotfelmérést követően történik, kényelmes ruhában, vagy fehérneműben. A kezelés 1-1,5 órát vesz igénybe, és gyakorisága 5-10 alkalom az adott állapottól függően.

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2023 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés