Manuálterápia

Manuálterápia

A manuálterápia fogalma a latin manus = kéz szóból származik, ami kézzel végzett kezelést jelent. A manuálterápia tehát kézzel végzett, mozgásszervrendszert érintő kezeléseket foglal magába. 

Általánosságban elmondható, hogy a manuálterápiás kezelés célja a támasztó- és mozgatórendszer fájdalmainak, akut és krónikus elváltozásainak degenerációinak kezelése, következményeinek és tüneteinek enyhítése a test statikájának helyreállításával.

Többféle mozgásszervrendszert érintő manuálterápiás kezelés létezik. Egyik a „csontkovácsolással” gyakran összekevert ízületi mobilizációval, manipulációval dolgozó technika, melyekkel az ízületekre, és az ízületeket körbevevő izmokra hat a terapeuta (pl Lewit-Barvicsenko, Mulligan, Maitland manuálterápia). Másik csoport pedig a lágyrész manuálterápia, ahol a testünket alkotó lágyrészek (izom, izmokat beborító kötőszövet, tok, szalag, ín, ideg) lazított helyzetben történő passzív kezelése történik (Trigger pont , Anatomy trains- féle lágyrész manuál, FDM terápia). Minden manuális technikánál az idegrendszeren keresztül is hatunk a lágy szövetekre.

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2024 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva! Készítette artpixa

Keresés