Manuálterápia

Maitland-féle manuálterápiás koncepció

Komplex vizsgálati és kezelési koncepció, ami az ideg-, izom-, ízületi problémákat, helyi vagy kisugárzó fájdalmakat, a mozgáskorlátozottságot csökkenti.

A koncepció különlegessége, hogy nem elégszik meg a fájdalom csökkentésével, hanem tornával és életmódbeli változtatásokkal igyekszik fenntartani a visszaszerzett egészséget, fájdalommentességet. Hirtelen fellépő (akut) vagy régóta tartó (krónikus) problémákra is megoldást nyújthat.

A Maitland nem akar rögtön mindent tudni: minden találkozáson más-más, az eredeti problémával összefüggésbe hozható testtájat megvizsgálunk és szisztematikusan kezelünk, hogy végül megtaláljuk azt az egy vagy több kiváltó okot, amelynek gyors kezelésével javulnak a tünetek.

A kezelést minden esetben újratesztelés követi, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy leellenőrizzük, megfelelően hatékony volt-e a kezelés.  A manuálterápiát tornával, otthoni tanácsokkal, akár más módszerekkel is kiegészítjük (pl. kinesiotape). Maga a manuálterápiás vizsgálat és kezelés kb. 20-30 perc, egy teljes alkalom kb. 55 percet vesz igénybe.

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2024 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva! Készítette artpixa

Keresés