Biodinamikus Craniosacralis kezelés

A kezelés kiemelten hatásos idegrendszeri feszültséggel kapcsolatos jelenségek megszüntetésére, stresszoldásra, valamint a testtudat által a tudatosság emelésére.

A biodinamikus megközelítés kiemelten alkalmas az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére mert a tapasztalt kezelő érzékeli azokat a jelenségeket melyek a természetes egészségünk fennmaradásának útjában állnak, jóval korábban mielőtt azok valamilyen nemkívánatos jelenség vagy betegség formájában a felszínre törnének ezért aki vonzalmat érez a tudatos életvitel iránt annak érdemes már akkor is kezelést kérnie amikor még nincs baja vagy rosszérzése, hogy még időben elkerülhessük azokat.  A biodinamika fogalmát Rudolf Steiner alkotta meg a mezőgazdasággal kapcsolatban. Azt jelenti, hogy mivel a növények a Nap, a Hold és a Föld természetes ciklusainak hatása alatt fejlődtek, evolválódtak évmilliárdok alatt (csakúgy mint mi, emberiség) ezért a növények vetését, gondozását, aratását is a természet ciklusaival harmóniában ajánlott végezni, hogy a lehető legjobb, legtermészetesebb eredményhez juthassunk. A természet ciklusaitól való eltérésnek, abba való bele zavarásnak mindig vannak hátulütői, pl. a műtrágyák használatával ugyan nagyobb terméshozam kapható, de a növények idegmérget tartalmaznak, vagy a föld gyorsított kihasználásával rövid távon több terményhez jutunk, de hosszabb távon a föld tápanyagainak kimerülésével gyengébb minőséget. Ez a szemlélet az 1890-es évek óta a nyugati orvostudományban is megjelent Dr. Andrew Taylor Still munkásságának köszönhetően aki lefektette az ún. Oszteopátia alapelveit, mely olyan holisztikus megfigyeléseket tartalmazott mint például.: Az emberi lény a test, a psziché és a lélek hármas egysége.

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés felöltözve, masszázsasztalon fekve történik. Érdemes olyan ruhát vinni amiben kényelmesen tud a hátán feküdni. A kezelés velejárója a kiegyensúlyozott, rendkívül ellazult állapot. Érdemes kezelését úgy időzítenie, hogy utána lehetőség szerint minél tovább meg tudja őrizni a kezelés hatására megvalósult testi-lelki egyensúlyt. A komolyabb koncentrációt vagy fizikai terhelést okozó elfoglaltságok lehetőség szerint kerülendők közvetlenül a kezelés után. A test szöveteinek tartós újrarendeződéséhez időre van szüksége a szervezetnek, ezért a kezelés hatása nemcsak a kezelés közben illetve közvetlenül utána, hanem gyakran az azt követő kiadós alvás után érzekelhető teljességében.

 

A kezelés egy órás és 15.000 Ft. 

Időpont egyeztetés: + 36 70 505 9889

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2024 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva! Készítette artpixa

Keresés