Dietetikai tanácsadás

Mikor lehet szükséged dietetikai / funkcionális táplálkozási tanácsadásra?

 

 • ha kiegyensúlyozott fogyókúrát szeretnél
 • immunrendszeri problémák: krónikus fertőzések, gyulladások, autoimmun betegségek, ízületi fájdalmak, ekcéma, allergiák esetén
 • cukorbetegség, Inzulinrezisztencia karbantartására-kezelésére
 • emésztési problémák esetén pl. epehólyag eltávolítás után, hasmenés, székrekedés, intoleranciák, SIBO, gyomorproblémák, reflux, puffadás, IBS rendezésére
 • májbetegségek vesebetegségek, pl. krónikus veseelégtelenség esetén
 • hasnyálmirigy gyulladást követően
 • hisztamin érzékenység fennállásakor
 • hormonális problémák jelentkezésekor: rendszertelen menstruáció, PMS, PCOS, ösztrogéndominancia, endometriózis, mellékvese fáradtság, pajzsmirigy alul- vagy túlműködés
 • babatervezés során

 

Mi az a funkcionális táplálkozási tanácsadás?

A funkcionális táplálkozási tanácsadó nem a tüneteket kezeli az étrenddel, hanem az okokat keresi, és a célunk feltárni a gyökereit a problémának. 

A változtatás, amit javasolunk mindig személyre szabott: figyelembe veszi az állapotodat, a meglévő betegségeket, az allergiákat, intoleranciákat,  a körülményeidet és a lehetőségeidet. Célunk a szervezet belső egyensúlyának a helyreállítása, egyúttal a szervezet öngyógyító folyamatainak a segítése. 

Hogyan zajlik a közös munkánk?

 1. Időpont egyeztetést követően, küldök egy anamnézis kérdőívet, egy 3 napos táplálkozási napló mintát, illetve kérek legalább egy friss nagylabort. Problémától függően, ha szükséges további labor javaslatokat teszek. Ezeket kell legalább 48 órával az időpont előtt kell részemre elküldened, hogy legyen időm alaposan átnézni. 
 2. Konzultáció: A konzultációk online zajlanak. Megbeszéljük az anamnézissel kapcsolatban felmerülő kérdéseimet, hogy minél pontosabb képet kapjak rólad. Ezután átnézzük, hogy milyen változtatásokra lesz szükséged a céljaid elérése érdekében. Ezek alapján fogok egy táplálkozási tervet készíteni.
 3. Az első alkalom után kapsz egy kb. 50 oldalas anyagot, melynek mentén el tudsz indulni az életmódváltás útján. Ez részletesen tartalmazza a szükséges változtatásokat, és ha szükséges javaslatot teszek pl. táplálékkiegészítőkre, mozgásra is.
 4. Utánkövetés – céloktól és egészségügyi problémáktól függően havonta egyszer találkozunk. Tapasztalataim alapján ez elegendő idő, hogy a páciens otthon az új változtatásokat bevezesse, és lássuk a hatását, a felmerülő kérdéseket. Az életmódváltásban szinte mindig vannak akadályok, de a munkám fontos része, hogy tartsuk a kapcsolatot és ezeken átsegítselek. 

 

Dietetikusunk:

Berka-Szűcs Andrea: +36-20-222-8050

 

Az első konzultáció ára: 25000 Ft (kb 1,5 óra)

Utánkövetés: 15000 Ft/ alkalom (1 óra)

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2023 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés