Gyógytorna

Gyógytorna

Gyógytornával kezelünk baleset- sportbaleset során keletkező, vagy  öröklött- életmódból adódó olyan sérüléseket, amelyek korlátozzák az egyén mozgásképességét vagy fájdalmat okoznak.

A gyógytorna kifejezés a nevével ellentétben nemcsak „gyógyító”, hanem megelőző „preventív” tornát is jelenthet. Megelőző, amikor a az öröklött betegségekre való hajlamot (például gerincsérv, gerincferdülés, csípőkopás, alsó „O” láb, „X láb”), vagy az életmódból-munka során felvett helyzetből  adódó tartás és mozgásmintákat figyelembe véve személyre szabottan adunk gyakorlatokat azért, hogy megelőzzük az ízületek-izmok sérüléseit, és az ezekkel járó mozgásszervi fájdalmakat.

A gyógytorna segítségével műtét nélkül is meggyógyulhat derék-nyak-térd-váll-csukló fájdalma (porckorongsérve is).

A gyógytornára járók nagy része meglepődve szembesül azzal, hogy a gyógytorna nem „könnyű” tornát jelent és hogy az egyszerűnek tűnő gyakorlatok kivitelezése  milyen „nehéz” ha jól csináljuk őket.  Ennek oka az, hogy a gyakorlatok kivitelezése pontosan beállított testhelyzetben, a testrészek-ízületek tengelyeit figyelembe véve, a mozgást létrehozó megfelelő izmok segítségével történik.

A gyógytorna kezelés során először állapotfelméréssel kezdünk, melynek során megtörténik a páciens tüneteinek kikérdezése, amit egy alapos mozgásvizsgálat követ. Ezután felállítjuk az egyénre szabott kezelési tervet, átbeszéljük a kezelések ajánlott gyakoriságát, és a várható eredményeket.

Az Egészségközpontról

Az I. kerület Budavár szívében a Kuny Domokos utcában, igényesen felújított lakásban várjuk vendégeinket. Rendelőnkben elsősorban mozgásszervi panaszokkal várjuk pácienseinket, de egyéb szakmák képviselői (pl. Biodinamikus kezelő, masszázs) is segítik a hozzánk fordulók gyógyulását.

Rendelőnkben nyugalom, odafigyelés és kellemes légkör várja a hozzánk látogatókat.

Copyright © 2023 DinaMed - Egészségközpont. Minden jog fenntartva!

Keresés